Boeken

De F.E.S. heeft  op deze pagina een aantal boeken bij elkaar gezet die interessant kunnen zijn voor mensen met fibromyalgie en hun omgeving. Het zijn niet alleen boeken die inhoudelijk over fibromyalgie gaan, maar ook over alles wat erbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan moeilijk kunnen slapen, darmproblemen of omgaan met vermoeidheid.

Van iedere bestelling via de link naar bol.com gaat een percentage naar de vereniging. Dank!

Een boek bestellen die niet op deze pagina staat? Gebruik dan deze link naar bol.com. Zo krijgen wij evengoed een percentage. 

 

 

Gruwen, grienen, groeien en glimlachen - omgaan met fibromyalgie, een chronische ziekte

Auteur: Karin van der Wal-Vollers

Maar dan begint de zoektocht pas. Wat kan je doen? Waar kan je hulp vinden? Karin beschrijft de zoektocht die zij heeft afgelegd. Dit boek is niet alleen voor mensen met een chronische ziekte, maar voor iedereen die een chronisch zieke in zijn omgeving kent.

Bestellen

 

 

De Afvalpuzzel

Auteur: Martijn Bond

Afvallen wordt vaak gepresenteerd als een eenvoudige taak: gewoon minder eten en meer bewegen. Op langere termijn geeft dit echter geen blijvend resultaat. De auteur is psycholoog en geeft met dit boek een breder beeld over voeding en afvallen. Hij doet dit door gebruik te maken van diverse gedragstherapieën. 

Bestellen

 

 

Geluk is ook niet alles

Auteur: Willem van der Does

Hoe vergroot je de kans om gedrag aan of af te leren? Wat kan helpen is kennis van een overzichtelijk aantal principes van gedragsverandering. In dit boek worden die principes uitgelegd en toegepast. Het is bedoeld voor mensen die vinden dat er nog iets aan henzelf of aan iemand anders te verbeteren valt.

Bestellen

 

 

Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte

Auteur: An Lommerse

Verschillende onderzoeken komen in dit boek aan bod, maar ook pijn en pijnbeleving, evenals het nut van beweging en gezonde voeding.

 

Welkom in het Rijk der zieken

Auteur: Hanna Bervoets

Welkom in het Rijk der zieken is verhaal over wat er gebeurt wanneer je een cronische aandoening hebt. En over wat we achterlaten wanneer we de controle over ons lichaam verliezen.Dit deels autobiografische literaire experiment vertelt een relevant verhaal over een onderwerp dat nog te veel in de taboesfeer zit.

Bestellen

 

    

Ja dokter, Nee dokter

Auteur: Anne-Marie De Ruiter

Anne-Marie de Ruiter werd jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd en beschrijft in dit boek haar ‘patient journey’ in de zorg. Herkenbaar en met een flinke dosis humor deelt ze haar ervaringen en bedenkt ze hoe het ook anders kan. Met dit boekje bij de hand verloopt jouw doktersbezoek voortaan heel anders.

Bestellen

 

 

Pijn is persoonlijk

Auteur: Marleen Schefferlie

Dit boek is zowel het eigen 'pijn-cv' van de auteur als het verhaal van tien lotgenoten: zij lijden aan fibromyalgie en andere chronische pijn. Een zeer persoonlijke kijk in het leven en de beleving van mensen met pijn. Het taboe dat rust op praten over pijn wordt in dit boek doorbroken

Bestellen

 

 

 

De voedingswijzer

Auteur: Juglen Zwaan

Honderden voedingsmiddelen komen uitgebreid aan bod. Uniek is ook de zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken welke voedingsmiddelen positief kunnen inwerken op bepaalde klachten. Het is een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid.

Bestellen

 

 

 

Het pillenprobleem

Auteur: Dick Bijl

Epidemioloog en voormalig huisarts Dick Bijl stelt in 'Het pillenprobleem' zeer kritische vragen over het gebruik van een aantal zeer veel gebruikte medicijnen. Is het wel nodig en verstandig dat zoveel mensen zoveel medicijnen gebruiken? 

Bestellen

 

 

 

Pijn en het Brein

Auteur: Annemarieke Fleming

Leer er maar mee leven' is een boodschap die niemand met chronische pijn wil horen. Dit boek geeft de broodnodige antwoorden. Wat is er wel degelijk veranderd in het lichaam van mensen met chronische pijn? En hoe ontstaat zo'n verandering?

Bestellen

 

 

 

Lieve Help!

Auteur: Anna Raymann

Lieve Help! is een zeer praktisch hulpboek voor iedereen die te maken heeft met pijn, in wat voor vorm dan ook. Het boek is bedoeld voor zowel de persoon met pijn zelf, als zeker ook voor haar of zijn partner, kinderen, familie en vrienden.

Bestellen

 

 

 

Leven met fibromyalgie

Auteur: Sjoukje Okma

Duidelijk boek dat veel antwoorden geeft op vragen over fibromyalgie. Ook voor partners en familie. Je leest o.a. over Fibromyalgie en chronische pijn. De invloed van stress, medicatie en overgevoeligheid voor pijn en het verbeteren van de fysieke en psychische gezondheid met als doel verlichting van de klachten.

Bestellen

 

 

Dokter is ziek - als patiënt zie je hoe zorg beter kan

Auteur: Gonny ten Haaft

In haar boek ‘Dokter is ziek’ doet Gonny ten Haaft op een duidelijke en prettige manier verslag van haar gesprekken met zieke artsen en verpleegkundigen over hun ervaringen als patiënt en het ziek-zijn.

Bestellen

 

 

 

Uit de schaduw een andere kijk op cvs en fibromyalgie

Auteur: Diane Vandevenne

'Uit de schaduw - een andere kijk op CVS en fibromyalgie' is eenblikopener en out-of-the box benadering van de problematiek van fibromyalgie, een invalshoek die een opening wil maken naar een diepgaander begrijpen.

Bestellen

 

   

 

 

Vermoeidheid de Baas

Auteur: Frits Winter

Maak je leven simpel. Stel realistische, aantrekkelijke doelen, kies met behulp van dit boek de juiste methode en ga er (weer) voor. Succes en dus energie verzekerd! 

Bestellen

 

 

 

Hap Slik Weg: Alles wat je eigenlijk niet wilde weten over je spijsvertering

Auteur: Mary Roach

In Hap Slik Weg wordt de lezer meegenomen op een spannende en leerzame tocht door ons maag-darmkanaal. Dit boek staat vol met creatieve woordspelingen en verhelderende feiten. Hap Slik Weg is verplichte kost voor wie houdt van de inwendige mens en van merkwaardige wetenschap. 

Bestellen

 

 

 

Ikook met reuma

Auteur: Els van Buuren

Ikook met reuma bevat tal van recepten die het immuunsysteem een oppepper kunnen geven. Daarnaast bevat het voedingstips en allerlei praktische handreikingen op het gebied van voeding en voedselbereiding.

Bestellen

 

 

 

Iedereen slaapt: Alles wat we willen weten over onze nachtrust

Auteur Ysbrand van der Werff

Iedereen slaapt vertelt het verhaal van slapen, en is ook praktisch van aard: met dit boek in de hand kun je misschien leren hoe je van een slechte een goede slaper wordt.

Bestellen

 

 

 

Reuma & alternatieve behandelmethoden

Auteur: Hans Rasker 

Een compleet overzicht van alle alternatieve behandelmethodes voor reuma waarvan tot medio 2017 (wetenschappelijke) literatuur bekend is. Er wordt gekeken naar de diagnostiek, diverse therapieën, apparaten, ingrepen, allerlei preparaten, voeding en diëten, voedingssupplementen, kruidengeneeskunde. 

Bestellen

 

 

Fibromyalgie, van ontkenning naar erkenning

Auteur: Joop Boersma 

In dit autobiografische boek blikt dokter Boersma terug op zijn lange, interessante carrière. Fibromyalgie heeft hem vanaf het begin van zijn werkzame leven beziggehouden. Nieuw wetenschappelijk onderzoek bracht steeds nieuwe inzichten en ging via stress-stoornis naar jeugdtrauma en achterstelling van de vrouw.

Bestellen

 

Mis je een boek hiertussen waarvan jij denkt: 'die hoort ook op deze lijst'  Mail het ons! fes@fesinfo.nl
 

F.E.S. doet méér

  • Structurele bijeenkomsten en activiteiten
  • Samen sterker staan in de medische ontwikkeling
  • 6x per jaar het FES magazine in de bus
  • Contact met lotgenoten en belangenbehartiging