Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 
 

Boekenhoek

 

F.E.S. heeft  op deze pagina een aantal boeken bij elkaar gezet die interessant kunnen zijn voor mensen met fibromyalgie en hun omgeving.

 

Het zijn niet alleen boeken die inhoudelijk over fibromyalgie gaan, maar ook over alles wat erbij komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan moeilijk kunnen slapen, darmproblemen of omgaan met vermoeidheid.

Van iedere bestelling via de link 'bestellen' ga je naar bol.com en ontvangt de vereniging een percentage van je bestelling. Dank!

 

 
 
 

Slapen als een oermens

Auteur: dr. Merijn van de Laar

De slaap van de oermens geeft verrassende inzichten. Na het lezen van dit boek weet je meer over de rol van slaap in ons dagelijks leven en over de functie van slaap en slaapproblemen in relatie tot stress. Als je zelf last hebt van slaapproblemen, kom je er door dit boek waarschijnlijk achter waarom dit zo is.

Bestellen

 
 

Energiek leven

Auteur: Lottie van Starkenburg

'Energiek leven - Anders kijken naar vermoeidheid bij chronische aandoeningen' is een meer dan compleet boek met modellen, definities en strategieën om energiebeperkingen gericht te kunnen aanpakken. Met elf strategieën voor energiek leven kun je direct zelf aan de slag

Bestellen

 
 

Pijn: Beter leren leven met pijn

Auteur: Bart Morlion

Topdokter Bart Morlion heeft zijn levenswerk gemaakt van de bestrijding van chronische pijn. De professor is een wereldexpert die expertise koppelt aan empathie, kritische zin aan een constructieve visie. 

Bestellen

 
 

Het prikkelbaredarmsyndroom onder controle, leven met onderbuikgevoelens Auteur: An Lommerse

Darmkrampen, buikpijn, verstopping of diarree en het niet kunnen ophouden van ontlasting hebben grote impact op het leven van mensen die met PDS te kampen hebben. Veel mensen met fibromyalgie hebben hier ook mee te maken. Hoe ga je daarmee om en wat kun je eraan doen? De auteur ging op zoek naar antwoorden en bundelde deze in dit boek.

Bestellen

 
karin-van-der-wal-vollers
 

Gruwen, grienen, groeien en glimlachen - omgaan met fibromyalgie, een chronische ziekte

Auteur: Karin van der Wal-Vollers

Maar dan begint de zoektocht pas. Wat kan je doen? Waar kan je hulp vinden? Karin beschrijft de zoektocht die zij heeft afgelegd. Dit boek is niet alleen voor mensen met een chronische ziekte, maar voor iedereen die een chronisch zieke in zijn omgeving kent.

Bestellen

 
de Pijn de Baas
 

De pijn de baas

Auteur: Frits Winter

Er is maar één persoon die weet wat jij voelt en jouw omstandigheden kent. Een therapieprogramma werkt voor jou alleen als het naadloos aansluit bij jouw pijn en jouw situatie. Wat je nodig hebt is kennis en inzicht. 

Bestellen

 
vermoeidheid-de-baas 2
 

Vermoeidheid de baas

Auteur: Frits Winter

Doodmoe? Misschien ben je gewoon veel te vermoeiend bezig (geweest). Maak je leven simpel. Stel realistische, aantrekkelijke doelen, kies met behulp van dit boek de juiste methode en ga er (weer) voor.

Bestellen

 

 
geluk-is-ook-niet-alles 2
 

Geluk is ook niet alles

Auteur: Willem van der Does

Hoe vergroot je de kans om gedrag aan of af te leren? Wat kan helpen is kennis van een overzichtelijk aantal principes van gedragsverandering. In dit boek worden die principes uitgelegd en toegepast. Het is bedoeld voor mensen die vinden dat er nog iets aan henzelf of aan iemand anders te verbeteren valt.

Bestellen

 

fibromyalgie-een-ongrijpbare-ziekte 2

Fibromyalgie, een ongrijpbare ziekte

Auteur: An Lommerse

Verschillende onderzoeken komen in dit boek aan bod, maar ook pijn en pijnbeleving, evenals het nut van beweging en gezonde voeding.

Bestellen

 

 
 
fes-boek-martijn-bond-002
 

De Afvalpuzzel

Auteur: Martijn Bond

Afvallen wordt vaak gepresenteerd als een eenvoudige taak: gewoon minder eten en meer bewegen. Op langere termijn geeft dit echter geen blijvend resultaat. De auteur is psycholoog en geeft met dit boek een breder beeld over voeding en afvallen. Hij doet dit door gebruik te maken van diverse gedragstherapieën. 

Bestellen

 
hanna-bervoets

Welkom in het Rijk der zieken

Auteur: Hanna Bervoets

Welkom in het Rijk der zieken is verhaal over wat er gebeurt wanneer je een cronische aandoening hebt. En over wat we achterlaten wanneer we de controle over ons lichaam verliezen.Dit deels autobiografische literaire experiment vertelt een relevant verhaal over een onderwerp dat nog te veel in de taboesfeer zit.

Bestellen

 
Ja Dokter, Nee Dokter

Ja dokter, Nee dokter

Auteur: Anne-Marie De Ruiter

Anne-Marie de Ruiter werd jarenlang van het kastje naar de muur gestuurd en beschrijft in dit boek haar ‘patient journey’ in de zorg. Herkenbaar en met een flinke dosis humor deelt ze haar ervaringen en bedenkt ze hoe het ook anders kan. Met dit boekje bij de hand verloopt jouw doktersbezoek voortaan heel anders.

Bestellen

 
Pijn is Persoonlijk

Pijn is persoonlijk

Auteur: Marleen Schefferlie

Dit boek is zowel het eigen 'pijn-cv' van de auteur als het verhaal van tien lotgenoten: zij lijden aan fibromyalgie en andere chronische pijn. Een zeer persoonlijke kijk in het leven en de beleving van mensen met pijn. Het taboe dat rust op praten over pijn wordt in dit boek doorbroken

Bestellen

 
De Voedingswijzer

De voedingswijzer

Auteur: Juglen Zwaan

Honderden voedingsmiddelen komen uitgebreid aan bod. Uniek is ook de zelfhulpwijzer, waarbij eenvoudig is op te zoeken welke voedingsmiddelen positief kunnen inwerken op bepaalde klachten. Het is een zeer complete gids, waarbij gebruik gemaakt is van de huidige wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid.

Bestellen

 
Het Pillenprobleem

Het pillenprobleem

Auteur: Dick Bijl

Epidemioloog en voormalig huisarts Dick Bijl stelt in 'Het pillenprobleem' zeer kritische vragen over het gebruik van een aantal zeer veel gebruikte medicijnen. Is het wel nodig en verstandig dat zoveel mensen zoveel medicijnen gebruiken? 

Bestellen

 
Pijn & het Brein

Pijn en het Brein

Auteur: Annemarieke Fleming

Leer er maar mee leven' is een boodschap die niemand met chronische pijn wil horen. Dit boek geeft de broodnodige antwoorden. Wat is er wel degelijk veranderd in het lichaam van mensen met chronische pijn? En hoe ontstaat zo'n verandering?

Bestellen

 
Lieve Help

Lieve Help!

Auteur: Anna Raymann

Lieve Help! is een zeer praktisch hulpboek voor iedereen die te maken heeft met pijn, in wat voor vorm dan ook. Het boek is bedoeld voor zowel de persoon met pijn zelf, als zeker ook voor haar of zijn partner, kinderen, familie en vrienden.

Bestellen

 
anna-raymann-overleven-met-chronische-pijn

Over leven met chronische pijn

Auteur: Anna Raymann

Dit boek gaat je niet in één klap pijnvrij maken. Er bestaan geen gemakkelijke oplossingen voor chronische pijn. Het belangrijkste is dat jij je leven niet stil zet, om te wachten op de arts met het perfecte medicijn of een behandelaar met de ideale therapie. Je moet hoe dan ook verder, mét of zonder je pijn. Daarvoor zul je zelf in actie moeten komen. 

Bestellen

 
Leven met fibromyalgie

Leven met fibromyalgie

Auteur: Sjoukje Okma

Duidelijk boek dat veel antwoorden geeft op vragen over fibromyalgie. Ook voor partners en familie. Je leest o.a. over Fibromyalgie en chronische pijn. De invloed van stress, medicatie en overgevoeligheid voor pijn en het verbeteren van de fysieke en psychische gezondheid met als doel verlichting van de klachten.

Bestellen

 
uit-de-schaduw

Uit de schaduw een andere kijk op cvs en fibromyalgie

Auteur: Diane Vandevenne

'Uit de schaduw - een andere kijk op CVS en fibromyalgie' is een blikopener en out-of-the box benadering van de problematiek van fibromyalgie, een invalshoek die een opening wil maken naar een diepgaander begrijpen.

Bestellen

 

Reuma en alternatieve behandelmethoden

Auteur: Hans Rasker

Een compleet overzicht van alle alternatieve behandelmethodes voor reuma waarvan tot medio 2017 (wetenschappelijke) literatuur bekend is. Er wordt gekeken naar de diagnostiek, diverse therapieën, apparaten, ingrepen, allerlei preparaten, voeding en diëten, voedingssupplementen, kruidengeneeskunde. 

Bestellen

 

Iedereen slaapt: Alles wat we willen weten over onze nachtrust

Auteur: Ysbrand van der Werff

'Iedereen slaapt' vertelt het verhaal van slapen, en is ook praktisch van aard: met dit boek in de hand kun je misschien leren hoe je van een slechte een goede slaper wordt.

Bestellen

 
 

nieuwsbrief

Ontvang tips, acties en nieuws over fibromyalgie en de F.E.S.

 

Privacybeleid | 2021  DE NATIONALE VERENIGING VOOR FIBROMYALGIE-PATIËNTEN  -  F.E.S.