Handige links

Op deze pagina plaatsen wij handige en informatieve links over fibromyalgie en de verenging

Zorgkaart Nederland

Vind een zorgaanbieder in Nederland, bekijk de adresgegevens, lees de waarderingen van anderen en laat ook uw mening achter https://www.zorgkaartnederland.nl/

      

Onze adverteerders

Goos-e

Handenvrij tablet kijken met de flexibele tablethouder van Goos-e

Ervaar nu maximaal tablet gemak met de Goos-e flexibele tablethouder. Elke positie en houding is denkbaar. Waar jij maar wilt. Handen vrij tablet kijken. Met de Goos-e breng je jouw tablet in de perfecte positie. Handig en comfortabel, maar ook ergonomisch verantwoord. Door de juiste hoogte aan te meten kijk je met rechte nek naar je tablet. Zo voorkom je nek en rugklachten. Speciale ledenactie voor FES

Patiëntenversie Zorgstandaard Chronische Pijn

De officiële Zorgstandaard Chronische Pijn is een dik en lastig te lezen document. Daarom heeft het SWP(waarvan FES onderdeel is) hiervan samen met de Dutch Pain Society een toegankelijke patiëntenversie gemaakt, ontwikkeld door behandelaars én patiënten samen. Hierin vind je alle informatie voor een zo effectief mogelijke behandeling van chronische pijn. 

Download de patiëntenversie

 

De Roode Roos

De Roode Roos levert al 25 jaar hoogwaardige orthomoleculaire voedingssupplementen aan leden van aangesloten patiëntenverenigingen.

Leden van de FES ontvangen €7,50 korting op hun eerste bestelling en betalen geen verzendkosten. 

www.derooderoos.nl

 

 

 

Bewegen

Bewegen met een reumatische aandoening: het is goed voor u, en ook leuk! Door samen te bewegen komt u in contact met lotgenoten. En dat stimuleert om door te gaan.

http://www.reumabeweegwijzer.nl/

 

Fontana

Reisorganisatie Fontana is de reisspecialist in vitaliserende gezondheidsvakanties voor lichaam & geest.

Met onze kuurreizen gaat u op een verantwoorde wijze doelgericht aan de slag met uw gezondheid. Dit doet u in een gerenommeerd kuuroord waar u altijd professioneel begeleid wordt door een team van gekwalificeerde deskundigen. Tegelijkertijd geniet u van een heerlijk ontspannende  en vitaliserende vakantie.

fontana-travel.nl

 

Samenwerkende patiëntenorganisaties:

De F.E.S. werkt samen met diverse andere patiëntenverenigingen. 

Het is belangrijk dat op landelijk niveau patiëntenorganisaties elkaar goed weten te vinden als het gaat om kennisuitwisseling, optimaal samenwerken en belangenbehartiging.

ReumaNederland

Samenwerkende Reuma Patiëntenorganisaties Nederland (SRPN)

ME/CVS Stichting

Whiplashstichting

PGOSupport

IederIn

Pijnpatiëntennaar1stem

 

Stannah 

Stannah is dé specialist als het gaat om liften in huis. Het assortiment bestaat uit trapliften, rolstoel-plateauliften en huisliften.

Stannah levert topkwaliteit met een oplossing afgestemd op uw wensen. Nieuw en tweedehands. Stannah is niet voor niets ’s werelds meest gekozen traplift. Bel voor meer informatie 0800-5066 of bezoek de website.

www.stannah.nl

 

 

Reuma Zorgwijzer

Voor mensen met een reumatische aandoening is goede zorg essentieel. Dat houdt in dat ook de zorgverzekering goed moet passen bij de wensen en eisen van de patiënt. Het vinden van een geschikte, voordelige zorgverzekering gaat gemakkelijker met het gebruik van zorgwijzer.

Reuma Zorgvergoedingen zoeker

   

Lareb

Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover. 

Lareb.nl

   

 

Mijn re-integratieplan

Dit online programma is voor mensen, met of zonder werkgever, die ziek zijn (loondoorbetaling door werkgever of Ziektewetuitkering).Zo kom je goed beslagen ten ijs en kun je oefenen met situaties die je tijdens ziekte tegen kunt komen.

mijn re-integratieplan

facebookpagina

   

Nationale Zorgnummer

Voor vragen over zorg, ondersteuning en participatie.

https://nationalezorgnummer.nl/

 

 

De Functionele Mogelijkheden Lijst (FML)

Wanneer er onduidelijkheid is over de mogelijkheden van de werknemer ten aanzien van arbeid kan een functionele mogelijkheden lijst (FML) opgesteld worden door een arts. Op deze lijst wordt systematisch aangegeven in hoeverre een werknemer bijvoorbeeld in staat is veelvoorkomende bewegingen op de werkvloer te maken. De resultaten van de FML vormen een indicatie van de belastbaarheid van de werknemer. 

Bekijk de lijst

 

 

Solliciteren met een aandoening

Hoe doorloop je een sollicitatieproces wanneer je een chronische aandoening hebt? Werkzoekenden met fibromyalgie kunnen gebaat zijn bij deze informatie, praktische tips en adviezen.

https://cvster.nl/blog/Solliciteren-met-een-beperking

   

Mannen met fibromyalgie

https://www.fesinfo.nl/mannen-met-fibromyalgie

 

 

Verklaring van Kopenhagen

https://www.fesinfo.nl/erkenning

   

Paspoort Passend Werk

https://www.fesinfo.nl/paspoort-passend-werk

   

F.E.S. doet méér

  • Structurele bijeenkomsten en activiteiten
  • Samen sterker staan in de medische ontwikkeling
  • 6x per jaar het FES magazine in de bus
  • Contact met lotgenoten en belangenbehartiging