Nieuws

Terug

1,2 miljoen patiënten in de wachtkamer door coronacrisis

– 04 juni 2020

Het aantal uitgestelde verwijzingen door huisartsen is opgelopen tot 1,2 miljoen. Dat blijkt uit cijfers van het platform ZorgDomein dat achterstanden in kaart brengt. In 743.000 gevallen gaat het om verwijzingen naar ziekenhuizen en klinieken.

 

Onderzoek van de Patiëntenfederatie Nederland wijst daarnaast uit dat vier op de tien mensen die een ziekenhuisafspraak hadden of een afspraak voor 'gewone' zorg wilden maken, nog altijd op de wachtlijst staan. Bij 11 procent van de 74.000 ondervraagden gaat het om een uitgestelde operatie. 

"De meest spoedeisende zaken worden wel opgepakt, maar daarna is er een grote groep van ruim 700.000 mensen die medisch gezien misschien niet urgent zijn, maar wel heel veel last of pijn hebben", zegt Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie. Volgens het onderzoek communiceren ziekenhuizen niet altijd goed. "Het is de patiënt met de uitgestelde afspraak vaak onduidelijk wanneer hij wel terecht kan, of hij zelf contact moet opnemen of dat er gebeld of gemaild zal worden."

 

Bron: RTL nieuws

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact