Nieuws

Terug

CBB/FES vraagt uw reactie

– 23 februari 2018
  • vanuit de CBB

CBB/FES is bezorgd over de gevolgen van het niet langer vergoeden van bepaalde geneesmiddelen en vraagt uw reactie.

Middelen als vitamine D, paracetamol 1000 mg, kalktabletten en foliumzuur uit verzekerde pakket vanaf 2019?

Het Zorginstituut Nederland (ZiN) heeft in 2016 een advies uitgebracht om een aantal geneesmiddelen uit het verzekerde pakket te halen. Het gaat daarbij om middelen die ook bij de drogist te koop zijn, zoals vitamine D, paracetamol 1000 mg, kalktabletten en foliumzuur. Volgens het Zorginstituut horen deze niet meer in het basispakket thuis. Door deze uit het verzekerde pakket te halen, zou een kostenbesparing van 51 miljoen euro mogelijk zijn. In mei 2018 laat minister Bruins weten of hij het advies overneemt. In juni 2018 wordt dit advies besproken in de Tweede Kamer. Als het advies wordt overgenomen, verdwijnen deze middelen vanaf 2019 uit het verzekerde pakket.

CBB/FES (Commisie Belangen Behartiging) is bezorgd over de gevolgen van het niet langer vergoeden van deze middelen. Voor mensen met fibromyalgie zijn middelen zoals paracetamol 1000 mg, kalktabletten, foliumzuur en vitamine D een noodzakelijk en essentieel onderdeel van hun behandeling. Om nog invloed te kunnen uitoefenen op de Tweede Kamer wil de CBB/FES graag weten wat dit voor gevolgen heeft voor u als fibromyalgie patiënt.
De CBB/FES gaat deze reacties inventariseren en bundelen om samen met andere reumapatiëntenverenigingen te komen tot gezamenlijke acties op dit dossier in de komende maanden.
Geef uw reactie door aan: cbb-medicijnen@fesinfo.nl.

Jaap Gönning voorzitter CBB/FES

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact