Nieuws

Terug

Deelnemers gezocht voor onderzoek LUMC

– 09 februari 2018
  • lumc

De FES vindt het belangrijk een platform te bieden aan onderzoekers die een steentje bij kunnen dragen aan het meer informatie verkrijgen over fibromyalgie. Daarom zijn we op zoek naar deelnemers voor een onderzoek van het LUMC.

Wij zijn in het LUMC gestart met een onderzoek naar de effecten van het medicijn ketamine op hersenactiviteit met MRI, de SOKET studie. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar rechtshandige vrouwen tussen de 18 en 45 jaar oud zijn die lijden aan fibromyalgie, die een standaard anticonceptiepil gebruiken of gesteriliseerd zijn, en nog niet eerder ketamine hebben gebruikt.

 

Duur:

Het onderzoek is verdeeld over 2 dagen, met minstens 1 maand ertussen. Een onderzoeksdag duurt ongeveer 6 uur, in totaal bent u dus ongeveer 12 uur aanwezig. Vóór aanvang van het onderzoek krijgt u een medische keuring en volgt er een trainingssessie om u bekend te maken met de metingen.

 

Omschrijving:

Het onderzoek vindt plaats in het LUMC (Leiden). U krijgt op de onderzoeksdagen ketamine of een placebo (een nepmiddel) toegediend via een infuus. De duur van de medicatie toediening bedraagt 40 minuten. Tijdens de studiedag vinden er testen plaats in de MRI-scanner. Verder wordt u gevraagd om enkele vragenlijsten in te vullen en een aantal testjes op de computer uit te voeren.

 

Specifieke omstandigheden:

Als u wilt deelnemen aan deze studie mag u 1 dag voorafgaand aan elke onderzoeksdag helemaal geen alcohol meer gebruiken. Het gebruik van chocolade, cola, koffie of thee is vanaf 1 dag voor en tijdens de onderzoeksdagen niet toegestaan. Roken is tijdens de onderzoeksdagen niet toegestaan. Bovendien mag u niet meer dan 5 sigaretten/sigaren per dag te gebruiken. Het gebruik van medicatie is niet toegestaan, of alleen in overleg. U mag geen metaal in uw lichaam hebben (bijvoorbeeld: pacemaker, metaalsplinters in het oog, kunstheup, niet te verwijderen piercings, etc.) als u wilt deelnemen aan deze studie.

 

Voor volledige deelname aan het SOKET onderzoek ontvangt u een vergoeding van € 200.

 

Mocht u interesse hebben in het onderzoek of heeft u hier nog vragen over dan horen wij graag van u.

 

Met vriendelijke groeten namens het pijn-onderzoeksteam,

Mischa de Rover en Monique van Velzen

 

pijnonderzoek@lumc.nl

 

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact