Nieuws

Terug

Edgar Stene Schrijfwedstrijd: Hoe beïnvloeden digitale oplossingen mijn leven met reuma?

– 03 augustus 2020

Zet jouw verhaal op papier voor de Edgar Stene schrijfwedstrijd voor mensen met reuma en maak kans op mooie prijzen.

Een app voor beweegoefeningen? Of een online gesprek met je reumatoloog? Het zijn voorbeelden van digitale oplossingen die je leven met reuma makkelijker kunnen maken. Welke digitale mogelijkheden gebruik jij? En hoe helpen ze jou om beter om te kunnen gaan met je reuma? Kan je nog zonder? Zet jouw verhaal op papier voor de Edgar Stene schrijfwedstrijd voor mensen met reuma en maak kans op mooie prijzen.

Zet jouw ervaring met digitale oplossingen 'op papier'
Digitalisering was al een hot topic voordat Corona de wereld trof maar nu is er geen weg meer terug. Wij horen graag wat jij hiervan vindt. Maak jij gebruik van digitale oplossingen zoals een app of wearable (Smartwatch, chip, sensor)? Zo ja, hoe helpen ze jou in jouw leven met reuma? Zijn er nog problemen waar je met reuma tegenaan loopt waar je graag een digitale oplossing voor zou zien? We zijn benieuwd naar jouw verhaal!

Ben je digibeet? Ook jouw verhaal is welkom!
Ook als je geen digitale oplossingen gebruikt ben je van harte welkom om je ervaring te delen. Wat weerhoudt je om die ene app, dat handige dashboard of die perfecte digitale hulpte gebruiken? Onzekerheid? Macht van oude gewoontes? We horen het graag!

Hoe doe je mee?
• Je moet minimaal 18 jaar oud zijn.
• Je stuurt je verhaal vóór 1 januari 2021 naar secretaris@reumazorgnederland.nl

Wat zijn de regels voor je verhaal?
• Je verhaal moet op 2 pagina’s A4 formaat passen
• Je verhaal moet getypt zijn, met tekst-grootte ARIAL 12, enkel in Word.
• Stuur met je verhaal een foto van jezelf in hoge resolutie.
• Stuur met je verhaal minimaal 5 actieve foto’s van jezelf, bijvoorbeeld bezig op het werk, bezig met je hobbyetc. in hoge resolutie. Vermeld bij elke foto, waar het om gaat.
• Je geeft toestemming aan ons, de Nationale Vereniging ReumaZorg NederlandenEULAR (European League Against Rheumatism) voor publicatie van je verhaal en foto’s.
• Stuur ook de volgende informatie aan ons toe: je leeftijd, e-mailadres, telefoonnummer, adres, watje doet voor werk, je familiesamenstelling, je hobby en wáárom je meedoet.

Nederland
Een Nederlandse jury beoordeeltde inzendingen. Deadline inzenden is 31 december 2020.

Prijzen?
• De winnaar van de 1e prijs krijgt een bon van € 175,00.
• De winnaar van de 2e prijs krijgt een bon van € 125,00.
• De winnaar van de 3e prijs krijgt een bon van € 75,00.
• De winnaars van de 4e tot en met de 10e plaats ontvangen een bon van € 25,00

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking zal eind januari/begin februari 2021 plaatsvinden in Utrecht of via een online bijeenkomst. Dit hangt af van de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus. De winnende inzendingen zullen geplaatst worden op de website van de Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland en anderekanalen van RZN zoals het (e-)magazine en Facebook.

Europa
De winnende Nederlandse inzending wordt in januari 2021 doorgestuurd naar de Europese jury. De inzendingen worden door EULAR in het Engels vertaald. De Europese jury zal uit alle nationale inzendingen de Europese winnaar van de Edgar Stene verhalenwedstrijd kiezen en de uitslag bekendmaken in maart 2021. De Europese winnaar wordt uitgenodigd om zijn/haar verhaal te komen voorlezen tijdens het EULAR congres in Parijs of tijdens een eventuele digitale versie van dit congres (ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus) en ontvangt ook een geldprijs van € 1000,-. De 2de prijs is € 700,-en de 3de prijs is € 300,-.

Over de Edgar Stene-prijs
De Edgar Stene-prijs is een initiatief van EULAR (European League against Rheumatism). De prijs is een eerbetoon aande Noor, Edgar Stene (1919-1969), die leed aan een ernstige vorm van ankylosing spondylitis (axiale SpA) en die zich inzette voor de samenwerking tussen patiënten en artsen. De prijs is bedoeld om meer aandacht te vragen voor mensen met reuma en nationalereumapatiëntenorganisaties. De winnaars uit ieder land doen automatisch mee aan de Europese Edgar Stene-prijs wedstrijd, mits zij zich aan de voorwaarden houden.

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact