Nieuws

Terug

Eigen risico zorgverzekering 2018

– 23 september 2017
  • Eigen risico in 2018

Het eigen risico in de zorg blijft volgend jaar hoogstwaarschijnlijk € 385.

Onder meer het Reumafonds vindt het een verstandige keuze van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie om te luisteren naar geluiden uit de samenleving.
Het Reumafonds ontving de dagen na Prinsjesdag veel reacties over onder andere de vermeende verhoging van het eigen risico. Het Reumafonds laat weten zich juist hard maken voor het verlagen of – beter nog – afschaffen van het eigen risico.
Dianda Veldman, directeur van Patiëntenfederatie Nederland is nog scherper in haar bewoordingen en zegt € 385 maatschappelijk onaanvaardbaar te vinden. De federatie pleit ervoor dat mensen de kans krijgen het eigen risico voor de zorgverzekering te herverzekeren, bijvoorbeeld via de aanvullende verzekering bij de basispolis.
In het televisieprogramma Meldpunt van omroep Max deed Dianda Veldman een oproep aan zorgverzekeraars om herverzekeren van het eigen risico via de aanvullende verzekering mogelijk te maken. "Dat gebeurt nu ook met veel minimapolissen die zorgverzekeraars via gemeenten aanbieden. Herverzekeren kan dus gewoon. En dat is heel aantrekkelijk voor mensen die chronisch ziek zijn of veel zorgkosten hebben."

Lees meer op  https://home.reumafonds.nl/nieuws/verhoging-eigen-risico-ontoelaatbaar en op https://www.patientenfederatie.nl/nieuws/stop-het-eigen-risico-in-de-aanvullende-verzekering

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact