Nieuws

Terug

Gaat het preventieakkoord van de overheid over gezonde voeding ver genoeg?

– 08 oktober 2018
  • supermarkt

Staatssecretaris Blokhuis (ministerie van VWS) presenteert in oktober een akkoord over gezonde voeding. Doel ervan is om tot gezondheidswinst te komen voor de Nederlanders.

Daarvoor is staatssecretaris Blokhuis met verschillende partijen in gesprek om tot concrete maatregelen te komen op het gebied van overgewicht, roken en overmatige alcoholconsumptie. Maar het is nu al bekend dat het akkoord geen belasting bevat op suiker en ook geen prijsverlaging van fruit. ‘De voedingsmiddelenindustrie heeft een dikke vinger in de pap bij de totstandkoming van het preventieakkoord dat VWS-staatssecretaris Blokhuis momenteel voorbereidt. De vraag is of dat goed uitpakt voor het op de kaart zetten van gezonde voeding’, zegt Willem Lageweg van het ‘Transitiecoalitie Voedsel’ in het tijdschrift VMT. Gaat het akkoord wel ver genoeg voor de consument?

Lees hier [https://www.trouw.nl/samenleving/geen-suikertaks-geen-prijsverlaging-op-fruit-gaat-het-preventieakkoord-wel-ver-genoeg-~ae437025/] een recent artikel erover uit Trouw.

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact