Nieuws

Terug

Gezond of niet? Producten met label A, B, C, D of E in supermarktschappen

– 08 september 2019

Is rode kool met stukjes appel gezonder dan een potje sperziebonen of andersom? Een nieuw label, de Nutri-Score, moet dat in één oogopslag duidelijk maken. De eerste voedingsproducenten hebben vanaf deze week het label aan hun producten toegevoegd.

Bij de Nutri-Score wordt gekeken naar de totale voedingswaarde van een product. Een product waarin alleen natuurlijke voedingsstoffen zitten, krijgt automatisch de beste score. Maar zitten er veel vetten, suikers en zout in, dan wordt dat bestraft. Eiwitten, vezels en veel groenten of fruit hebben daarentegen een gunstig effect op de totaalscore. Het beste product scoort een groene A, het slechtste product een rode E.

In Frankrijk en België zit het al op heel veel levensmiddelen. Duitsland overweegt het in te voeren. Uit studies blijkt dat mensen over het algemeen iets gezonder gaan eten door het label.

Meer lees je hier.

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact