Nieuws

Terug

Het gesprek met je arts voorbereiden - Online oefenen voor een goed gesprek

– 30 mei 2020

Welke behandeling voor jou het beste is, beslis je samen met je arts. Het is handig om jezelf goed voor te bereiden om te voorkomen dat je in het gesprek dingen vergeet te vragen, vertellen of onthouden.

Zo krijg je alle informatie – en de juiste behandeling – op tafel. Een online training of keuzehulp kan je helpen dit gesprek voor te bereiden en oefenen. De oefenhulp is er voor iedereen die een medische behandeling ondergaat, onder meer voor ouderen en mensen met een chronische of ernstige ziekte.

Er zijn gratis trainingen waarbij je via een spel, tekstueel stappenplan of video’s leert alle belangrijke dingen in een gesprek aan te kaarten. Bij de training ‘Luistertijd’ bekijk je video’s waarin acteurs een gesprek met de arts voeren. Zo zie je hoe andere mensen dit doen. De fotostrips van ‘Praten met je dokter’ beelden dit ook uit. Deze strips zijn elk een pagina lang en printbaar. In het online spel De Oefendokter speel je zelf een gesprek met de dokter na door vragen en antwoorden te kiezen.
Meer informatie vind je hier.

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact