Nieuws

Terug

Hulp voor chronisch zieken in tijden van COVID19

– 23 maart 2020

Fibromyalgie is op zichzelf geen aandoening die tot de verhoogde risicogroep behoort.
Maar diverse mensen met fibromyalgie hebben ook een andere aandoening en geven aan dat het voor hen nu moeilijker is dan normaal om bijvoorbeeld boodscahppen te doen. Besteldata zijn vaak vol en zelf naar de supermarkt is geen optie voor hen.
Hieronder een aantal tips van websites waar hulp wordt aangeboden:

Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft de speciale Rode Kruis Hulplijn 070-44 55 888 geopend. Hulpvragers kunnen daar terecht om over de zorgen praten, advies te krijgen over hun specifieke situatie. Waar nodig is wordt ook doorverwijzen naar de juiste hulp.

Prikbord Gewoon mensen die willen helpen
Vooral in deze tijd zijn er veel mensen die een handje extra kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er mensen die bereid zijn dat handje te geven: https://www.gewoonmensendiemensenwillenhelpen.nl/

Facebookgroepen
Op Facebook zijn diverse groepen opgericht om hulp te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Veel buurtgenoten die elkaar willen helpen. Een kleine greep uit de Facebookgroepen: LeidenAlphen aan den RijnZoetermeer

Twitter
Op Twitter wordt heel veel hulp aangeboden, daarvoor is de hashtag #coronahulp.

NLvoorelkaar
In deze coronacrisis hebben oudere en kwetsbare mensen het zwaar. Maar ook mensen die werken in de zorg, bij de politie en in supermarkten kunnen mogelijk extra hulp gebruiken zodat hun belangrijke werk door kan gaan. Wij verzamelen alle vraag en aanbod op één plek: hulp vragen en aanbieden is gratis voor maatschappelijke organisaties en particulieren.
https://www.nlvoorelkaar.nl/coronahulp/

Thuisgekookt.nl
Ben jij iemand voor wie het heel fijn zou zijn als een buurtgenoot een warme maaltijd (en andere boodschappen) komt brengen? Bijvoorbeeld omdat je in een kwetsbare positie zit en daardoor niet graag buiten komt?
https://www.thuisgekookt.nl/coronacrisis/item207179

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact