Nieuws

Terug

Patiëntenorganisaties: zorgen om verantwoord wisselen medicijnen

– 07 februari 2020

Apothekers en zorgverzekeraars weigeren volgens diverse patiëntenorganisaties om goede afspraken te maken hoe patiënten op een goede manier kunnen overstappen naar een ander merk van hun vertrouwde medicijn. De zorgverzekeraars en apothekers willen volgens de organisaties ondanks langdurig overleg het akkoord ‘Verantwoord Wisselen’ niet tekenen.

Volgens de patiëntenorganisaties zijn miljoenen patiënten de dupe van dit besluit, want uit eerder onderzoek van de veertien patiëntenorganisaties blijkt dat 1 miljoen mensen met een chronische aandoening jaarlijks zonder medische reden worden omgezet op een ander medicijn. Dit wisselen heeft grote impact voor veel patiënten, zoals gezondheidsproblemen, extra onderzoek, angst en onzekerheid en verkeerd gebruik. Een op de drie mensen voelt zich zieker of ongezonder na zo’n gedwongen medicijnwissel, aldus de organisaties.

Ze vinden deze keuze onacceptabel en vinden dat minister Bruins van Medische Zorg nu in actie moet komen, zodat patiënten zonder strijd het juiste medicijn meekrijgen.

 

Bron: ANP via Skipr

 

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact