Nieuws

Terug

Peiling naar reumavriendelijkheid gemeenten - Doe mee!

– 10 januari 2018

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij goede reumazorg. In aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen in maart wil het Reumafonds, waar de FES nauw mee samenwerkt, met een online peiling inzicht krijgen in hoe reumavriendelijk het gemeentelijk zorgbeleid nu is. Uitkomsten van deze peiling moeten verbeterpunten opleveren voor goede reumazorg in alle Nederlandse gemeenten.

Wij willen voor alle 2 miljoen mensen met (een vorm van) reuma in Nederland. Gemeenten hebben daarin een belangrijke rol omdat zij sinds 2015 moeten zorgen voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet. Dit betekent dat gemeenten verantwoordelijk zijn voor het bevorderen van de participatie en zelfredzaamheid van mensen met een chronische aandoening zoals reuma. Bijvoorbeeld door het organiseren van huishoudelijke hulp, aanpassingen in de woning en aanvullend openbaar vervoer. Daarnaast kunnen gemeenten de leefomstandigheden van mensen met reuma verbeteren door financiële tegemoetkoming in zorgkosten of het aanbieden van sport- en beweegaanbod voor mensen met een chronische aandoening.

Online peiling: hoe reumavriendelijk is jouw gemeente?
Wat gaat goed in het zorgbeleid van jouw gemeente en wat kan beter? Hier moet meer inzicht in komen en daarom is er een online peiling gestart. Iedereen met een vorm van reuma, dus ook fibromyalgie, wordt opgeroepen om ervaringen met hun gemeente te delen door de online vragenlijst in te vullen. Dit kan tot 15 januari 2018. De uitkomsten van deze peiling worden gebruikt om het belang van goede lokale reumazorg onder de aandacht te brengen bij gemeenteraadsleden.

 

Bron: Reumafonds.nl

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact