Nieuws

Terug

Politiek ook voor gebruiksvriendelijker medicijnverpakkingen

– 29 juni 2019

ReumaNederland is blij met aangenomen motie over medicijnverpakkingen

Veel mensen met reuma hebben moeite om een pil uit een doordrukstrip te krijgen, of een potje of tube open te draaien. ReumaNederland vindt dat dit gebruiksvriendelijker moet en gelukkig vindt de politiek dat nu ook. De Tweede Kamer heeft minister Bruins (Medische Zorg) de opdracht gegeven om aan een oplossing te werken. ReumaNederland is blij dat deze motie over de medicijnverpakkingen is aangenomen. ReumaNederland heeft het probleem van de medicijnverpakkingen onder de aandacht van de Tweede Kamer gebracht. Aanleiding was het onderzoek dat samen met seniorenorganisatie ANBO is gedaan naar verpakkingen.

Op agenda zetten én houden

Minister Bruins krijgt een brede opdracht van de Tweede Kamer. Hij wordt gevraagd om in overleg met patiëntenorganisaties zoals ReumaNederland de gebruiksvriendelijkheid van medicijnverpakkingen in Nederland en in Europa op de agenda te zetten én te houden. Niet alleen voor geneesmiddelen die nieuw op de markt komen, maar ook voor de bestaande geneesmiddelen. De motie is ingediend door Tweede Kamerlid Simon Geleijnse (50PLUS).

 

Stevige steun in de rug

ReumaNederland is blij met het besluit van de Kamer. ‘We zien dit als een stevige steun in de rug om een oplossing te zoeken voor een probleem dat het dagelijks leven voor heel veel mensen met reuma onnodig lastig maakt. Het kan niet zo zijn dat je de medicijnen die je nodig hebt, moeilijk uit een verpakking kan krijgen. Een van de risico’s is dat mensen daardoor minder trouw hun medicijnen nemen’, zegt Sija de Jong, manager Patiëntenbelangen. ‘Het moet echt beter en dit is een eerste stap.’

Bron: https://reumanederland.nl/nieuws/nieuws/reumanederland-blij-met-aangenomen-motie-over-medicijnverpakkingen/

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact