Nieuws

Terug

Speerpunten CBB voor 2018

– 21 januari 2018
  • Vanuit de CBB

De Commisie Belangen Behartiging heeft afgelopen woensdag 17 januari tijdens haar vergadering het werkplan 2018 vastgesteld.

Speerpunten voor 2018 zijn tweeledig.
Ten eerste vraagt de CBB aan mensen die positieve of negatieve ervaringen hebben met de Arbodienst en zijn of haar werkgever deze aan de CBB door te geven. Landelijk komen er namelijk van diverse kanten klachten binnen bij vooral Ieder(in) over de Arbodiensten maar ook over de werkgevers.

De CBB denkt dat dit ook weleens het geval zou kunnen zijn bij mensen die fibromyalgie hebben en geen gehoor vinden bij de arboarts c.q. de werkgever. Ook zou de CBB graag willen weten of men het gevoel heeft dat de arboarts vooral namens de werkgever zijn werkzaamheden verricht. Het gaat hier dus niet om klachten die het UWV betreffen.
Uw reactie graag en uitsluitend naar het volgende e-mailadres: CBB-ARBO@fesinfo.nl

Het tweede speerpunt is de toepassing door gemeenten van de WMO en de participatiewet. Hierover komen steeds meer signalen binnen, dat mensen tegen een muur oplopen. Ook krijgen steeds meer jongeren met een WAJONG uitkering te maken met de participatiewet en de toepassing daarvan. Bij ons komen steeds meer jongeren voor die fibromyalgie hebben. Ook van hen willen we graag hun ervaringen weten. Ook andere klachten die over uw gemeente gaan zijn welkom.
Uw reactie in dit geval naar het volgende e-mailadres: CBB-WMO@fesinfo.nl

In 2017 hebben we ons met name gericht op huisartsen en reumatologen en natuurlijk het UWV. Met alle drie instanties zijn wij druk in gesprek maar mocht u toch nog iets kwijt willen schroom niet en stuur uw reactie naar: CBB@fesinfo.nl

Namens de CBB
Jaap Gönning voorzitter

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact