Nieuws

Terug

Themadag Werk & Inkomen

– 23 september 2017
  • Themadag Werk & Inkomen

F.E.S. organiseert op 30 september 2017 een themadag Werk & Inkomen in congrescentrum de Reehorst te Ede.

De sprekers op de themadag zijn:

Herman Kroneman is verzekeringsarts en medisch adviseur van UWV.
Hij coördineert het beleid voor de verzekeringsartsen en is inhoudelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de beoordelingen die de verzekeringsartsen van UWV dagelijks uitvoeren.
Kroneman informeert de verzekeringsartsen van UWV over ontwikkelingen in de geneeskunde en in het bijzonder binnen het vakgebied verzekeringsgeneeskunde.
Hij onderhoudt de contacten met patiëntenverenigingen, kenniscentra en andere belanghebbenden om kennis en ervaring uit te wisselen.

 

Prof. dr. Rinie Geenen geeft psychologie-onderwijs aan de Universiteit Utrecht en doet onderzoek naar emotionele, sociale en biologische aspecten van reumatische aandoeningen, waaronder fibromyalgie.
Hij is sinds 2002 columnist van FES Magazine.
In zijn lezing zal hij de vraag beantwoorden wat passend werk is voor mensen met fibromyalgie en zal bovendien handvatten aanreiken die kunnen helpen om het werk passender te krijgen.

 

Myriam de Roo van Trivalent.
Werk neemt vaak een belangrijke rol in ons leven in. Immers, voor velen is werk dé manier om zinvol bezig te zijn, je talenten in te zetten of verder te ontwikkelen, iets te betekenen voor een ander en ook, niet onbelangrijk, om een inkomen te genereren. Maar niet iedereen heeft werk wat hem of haar vervuld. Zo zit de een in een baan die onvoldoende recht doet aan diens kwaliteiten en ontwikkelpotentieel en is de ander op zoek naar welke banen of werkomgevingen nu het beste passen bij hem of haar.
Wat jouw situatie rondom werk ook is: hoe wordt je nu een Gelukkige Professional?
In een interactieve lezing neemt Myriam de Roo je mee in de 5 stappen die nodig zijn om een Gelukkige Professional te worden, ontdek je dat je meer kunt dan je denkt en ga je met 3 concrete tips naar huis!

 

Mr. Sjoerd Visser (1949) is zelfstandig advocaat, gevestigd in Stadskanaal en gespecialiseerd in de wettelijke uitkeringsregelingen die UWV uitvoert.
Hij gaat u aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk bijpraten over verwikkelingen waarin een fibromyalgiepatiënt terecht kan komen als werk en inkomen wegvallen of inwerken op het recht op uitkering.
Wat te doen als de bedrijfsarts op uw werk en de verzekeringsarts van UWV niet met elkaar eens zijn. Wat te doen als uw werkgever u ontslaat en UWV u uitkering weigert. Wat te doen als u naast uw uitkering wilt bijverdienen. Wat te doen als de instanties traag zijn en langs elkaar heen werken.
U kunt tijdens de voordracht vragen stellen of achteraf per e-mail aan j.s.visser@advovisser.nl

 

Mark van de Veerdonk is al meer dan 30 jaar aanstormend cabarettalent en zal de samenvatting van de dag verzorgen.

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact