Nieuws

Terug

Tweede Kamer debatteert over vergoeding fysiotherapie

– 30 juni 2019

Fysiotherapie voor mensen met reuma moet weer vergoed worden vinden Kamerleden Corinne Ellemeet (GroenLinks), Simon Geleijnse (50Plus), Marianne Ploumen (PvdA) en Fleur Agema (PVV) tijdens het Tweede Kamerdebat over verzekerde zorg 2020 dat deze week plaatsvond.

Fysiotherapie is onmisbaar voor een grote groep reumapatiënten en moet vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dat staat in het Reumanifest van ReumaNederland dat vele wetenschappers en behandelaren al in 2018 ondertekenden.

Veel mensen met reuma zijn beperkt in hun dagelijkse functioneren. Om zelfstandig aan het werk te blijven en mee te draaien in hun gezin hebben nu ongeveer 700.000 reumapatiënten fysiotherapie; sommigen vaak en anderen incidenteel. Voor al deze mensen kan fysiotherapie het verschil betekenen tussen werken en waardigheid of thuis zitten, thuiszorg en zelfs ziekenhuisopname.

Het positieve effect van fysiotherapie wordt wereldwijd door de medische praktijk erkend. Dat fysiotherapie voor reumatische aandoeningen, op een enkele uitzondering na, niet meer wordt vergoed uit het basispakket is dan ook onbegrijpelijk. Fysiotherapie is essentieel voor mensen met reuma, het werkt en bespaart zorgkosten.

Lees meer op https://twitter.com/ReumaNederland

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact