Nieuws

Terug

Vacature: Bestuursvoorzitter gezocht voor F.E.S.

– 25 oktober 2019

Wij zijn op zoek naar een opvolger van onze huidige voorzitter, dhr. Bram Tack. Zijn termijn loopt af per 2020.

vereniging

De nationale vereniging voor fibromyalgiepatiënten kortweg F.E.S., is een landelijk opererende vereniging die de belangen wil behartigen van iedereen die direct, als patiënt, of indirect, bijvoorbeeld als partner, te maken heeft met de aandoening fibromyalgie.

De vereniging kent een platte organisatiestructuur en werkt met circa 120 actieve vrijwilligers, veelal zelf patiënt, die door een professioneel kantoor met beroepskrachten ondersteund worden.

 

fibromyalgie

Bij fibromyalgie komen verschillende klachten – pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen – tegelijkertijd voor. De pijn komt vooral voor in de spieren, het bindweefsel en in en rondom de gewrichten. De klachten kunnen sterk variëren.

Iedereen heeft wel eens last van pijn en stijfheid, bijvoorbeeld door een verkeerde houding, door overbelasting of een griepje, maar deze klachten gaan vanzelf weer weg. Bij mensen met fibromyalgie echter blijft de pijn terwijl er geen beschadigingen of vergroeiingen zijn.

 

voorzitter

Het bestuur bestaat uit vijf personen en volgend jaar eindigt de termijn van de voorzitter. Wij zoeken een voorzitter met ervaring die op vrijwillige basis en vanuit maatschappelijke betrokkenheid leiding geeft aan het bestuur.

Je kan omgaan met beroepskrachten, vrijwilligers en behandelaars, je hebt inzicht in denken vanuit de patiënt, belangenbehartiging en besturen op afstand, je kan vergaderingen leiden en bestuurlijke processen coördineren.  

Het tijdsbeslag is ongeveer 20 dagdelen per jaar. Een vrijwilligersvergoeding is beschikbaar.

 

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Bel met onze directeur Ingeborg Audier 06 19 53 08 40 of de huidige voorzitter Bram Tack 0172 64 53 51.

Het bestuur ontvangt je motivatie en CV graag uiterlijk op vrijdag 8 november via vacature@fesinfo.nl

 

 

Fibromyalgie en Samenleving (F.E.S.)

Noorderweg 62
1221 AB Hilversum

035-6220612

 

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact