Nieuws

Terug

Website Beter Werken biedt overzicht online cursussen

– 21 februari 2018
  • online cursussen

Heb je een chronische lichamelijke aandoening en behoefte aan ondersteuning bij werk?
Op Beter Werken vind je een online cursus die bij je past.

Mensen met een chronische lichamelijke aandoening ervaren vaak problemen met werk. Ze komen niet gemakkelijk aan een baan die bij hun mogelijkheden en beperkingen past. Of werken wel, maar hebben moeite om aan het werk te blijven. Vanwege vermoeidheid, pijn of andere klachten moeten ze misschien hun werk aanpassen. Ook weer beginnen na een langdurige ziekte of periode van arbeidsongeschiktheid is vaak ingewikkeld.

Ondersteuning kan mensen met een chronische aandoening helpen bij het zoeken naar werk of bij situaties op het werk. Er zijn steeds meer cursussen hiervoor die je zelf kan doorlopen via een app of een website. De nieuwe website Beter Werken biedt een overzicht van beschikbare online cursussen voor mensen met een chronische aandoening.

De website is ontwikkeld door het NIVEL, het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het RIVM-Centrum Gezond Leven en JKVG vzw. Tijdens het ontwikkelproces heeft een begeleidingscommissie advies gegeven. In deze commissie zaten vertegenwoordigers van Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in), werkgevers, arboprofessionals, onderzoekers, het UWV, Stichting Centrum Werk Gezondheid en Divosa.

Voor reumapatiënten wordt op de site naar drie specifieke cursussen verwezen: ‘Reuma uitgedaagd’, ‘Effectief communiceren op je werk met reuma’ en ‘Starten als zelfstandig ondernemer met reuma’.

https://beterwerken.nivel.nl

Vragen?

Fibromyalgielijn:
035 - 621 22 23
Overige vragen? Bel:
035 - 622 06 12
Contact of volg FES:

Contact