Themadag 2019 - Bewegen

.

FES organiseert op 21 september de jaarlijkse themadag – dit keer helemaal in het teken van fibromyalgie en bewegen.

Er zijn interessante sprekers, een informatiemarkt, een heerlijke lunch en een hapje/drankje ter afsluiting. Tevens ontvang je een F.E.S. goodiebag! Dé plek om lotgenoten en vrijwilligers te ontmoeten.

10.00 – 11.00

Ontvangst met koffie/thee

11.00 – 12.00

Opening en congres

12.00 – 13.00

Lunchbuffet

13.00 – 13.45

Congres

13.45 – 14.30

Koffie/theepauze

14.30 – 15.15

Congres

15.15

Sluiting met een hapje & een drankje

Gedurende de hele dag is de informatiemarkt geopend

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Albère J.A. Köke - bewegingswetenschapper

Hij werkt als onderzoeker/coördinator Innovatie in het Kenniscentrum Adelante Hoensbroek en aan de vakgroep revalidatiegeneeskunde van de UM Maastricht en onderzoekschool CAPHRI . Daarnaast werkzaam als senior docent aan de opleiding fysiotherapie van de Hogeschool Zuyd in Heerlen.

Als lid van het pijnteam in het ziekenhuis heeft hij mede de gedragsgeoriënteerde behandeling voor chronisch aspecifieke pijn van het bewegingsapparaat ontwikkeld. Na de studie bewegingswetenschappen is hij betrokken geweest bij diverse onderzoeksprojecten op gebied van chronische pijn.

Albère zal de wetenschappelijke kant van bewegen belichten. Hij geeft een theoretische onderbouwing van het belang van bewegen. Wat is bewezen effectief bewegen voor de patiënt met chronische pijn? 

Prof. Dr. Rinie Geenen - psycholoog

Prof. Dr. Rinie Geenen is docent psychologie aan de Universiteit Utrecht en doet onderzoek naar emotionele, sociale en biologische aspecten van reumatische aandoeningen, waaronder fibromyalgie.  Hij is sinds 2002 columnist van FES Magazine.

In zijn lezing zal hij de vraag beantwoorden hoe je een bewegingspatroon ontwikkeld die bij je past. Wat zorgt ervoor dat je opgeeft en hoe doorbreek je dat patroon?

Hr. M.C. Zegers - fysiotherapeut

Hr. M.C. Zegers is fysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van mensen met fibromyalgie en aandoeningen. Hij is lid van het Reuma Netwerk Utrecht en zit in de medische adviesraad van de F.E.S.

Renè gaat in zijn presentatie belichten welke vormen van bewegen geschikt zijn voor mensen met fibromyalgie en hoe ze dat het beste kunnen inpassen in het dagelijkse leven.

 

Naast deze sprekers besteden we gedurende de dag ook actief aandacht aan bewegen door oefeningen en o.a. een workshop van Regina Magnus. Onze 'huiscabaratier' Mark van de Veerdonk zal de samenvatting van de dag verzorgen.

 

De all-in prijs is €12,50 voor leden en €15,00 voor niet leden. Dit is inclusief bezoek van de lezingen, informatiemarkt, koffie/thee, een heerlijke lunch en een hapje/drankje ter afsluiting. Betalen kan met automatische incasso. Je krijgt de toegangskaarten ongeveer een week vantevoren thuisgestuurd. 

Congrescentrum Reehorst is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Ede-Wageningen is het enkele minuten lopen naar de Reehorst.

Kom je met de auto? Parkeermunten zijn voor €7,00 verkrijgbaar bij de receptie van de Reehorst.
         Congrescentrum De Reehorst
         Bennekomseweg 24 
         6717 LM  Ede

 

Aanmelden kan heel gemakkelijk via het online inschrijfformulier. Liever een papieren aanmeldformulier? Bel even met het secretariaat van de FES: 

035 - 622 06 12 maandag / dinsdag / donderdag en vrijdag van 10.00 - 13.00 uur

 

F.E.S. doet méér

  • Structurele bijeenkomsten en activiteiten
  • Samen sterker staan in de medische ontwikkeling
  • 6x per jaar het FES magazine in de bus
  • Contact met lotgenoten en belangenbehartiging