Themadagen 2020

De vereniging Fibromyalgie en Samenleving F.E.S. organiseert themadagen door het land over alles wat te maken heeft met behandelen.

interessante sprekers
een informatiemarkt
inclusief heerlijke lunch
F.E.S. goodiebag
dé plek om lotgenoten te ontmoeten
                         

 

De jaarlijkse themadag van de F.E.S. wordt in een nieuw jasje gestoken. Deze succesvolle landelijke themadag hebben we de afgelopen jaren met veel plezier georganiseerd, maar vanuit onze achterban kregen we regelmatig de respons dat Ede toch te ver weg was. En natuurlijk luisteren we naar onze leden en vrijwilligers.
Daarom gaan we in 2020 de themadagen meer verspreid door het land organiseren: Noord-, Midden- en Zuid-Nederland. Om tot goed passende locaties te komen hebben we jullie hulp gevraagd d.m.v. een poll op social media. Daaruit zijn 3 locaties gekomen!

Roosendaal - 21 maart 2020    verplaatst i.v.m. coronavirus    nieuwe datum volgt z.s.m.
Utrecht - 13 juni 2020                                                  
Steenwijk - 3 oktober 2020

 

Op alle bijeenkomsten spreken een psycholoog, revalidatiearts en huisarts. Nog niet alle namen zijn bekend.

De themadagen staan in het teken van behandelen. Er zijn geen medicijnen om fibromyalgie te genezen. De klachten kunnen verminderen door een behandelprogramma dat bij jou past. De sprekers geven vanuit meerdere invalshoeken tips en handvaten om dit te bewerkstelligen.

Bij alle drie de themadagen is dr. Frits Winter aanwezig met een lezing over het behandelen van vermoeidheid bij fibromyalgie. Hoe kun je herstelbelemmerende factoren aanpakken, zodat het je leven niet meer overheerst? Frits Winter is medisch psycholoog met als specialisatie vermoeidheid & pijn.

 

 

De revalidatieartsen bespreken pijnrevalidatie bij fibromyalgie. Wat werkt voor wie? Wat is interdisciplinair? De lezingen worden gehouden door revalidatieartsen met kennis van chronische pijn. In Utrecht is dat dr. Loes Swaan, lid van de MAR. In Roosendaal en Steenwijk zijn het revalidatieartsen met kennis van de regionale mogelijkheden

   

Een bezoek aan de huisarts is vaak de eerste stap in de richting van het behandelen van fibromyalgie. Hoe kun je als patiënt in het contact met de huisarts zorgen dat je de juiste behandeling krijgt? Hierover vertellen huisartsen die kennis hebben van chronische pijn.

   

Fibromyalgiepatiënten uit de regio vertellen over hun ervaringen met de behandeling van fibromyalgie. Herkenning, valkuilen en inzichten.

 

 

De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur

10.00         Ontvangst met koffie/thee

11.00         Opening en presentaties    

12.00         Lunch

13.00         Presentaties

13.45         Koffiepauze/theepauze

14.30         Presentaties

15.15         Sluiting met een hapje & drankje

De informatiemarkt is gedurende de hele dag geopend

 

De all-in prijs is €12,50 voor leden en €15,00 voor niet leden. Dit is inclusief bezoek van de lezingen, informatiemarkt, koffie/thee, een heerlijke lunch en een hapje/drankje ter afsluiting. Betalen kan met automatische incasso via het online inschrijfformulier.            Je krijgt de toegangskaarten een week van tevoren thuisgestuurd. Tevens ontvang je aan het einde van het programma een F.E.S. verrassingstasje.


De locaties zijn gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Klik op de locatie om deze te bekijken

Roosendaal -  De Goderie

Utrecht - PGO Support

Steenwijk - De Meenthe

 

                                                                          

 

In de aanloop naar en tijdens de themadagen wordt vanwege het corona virus de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gevolgd. Hierop hebben we besloten de themadag in Roosendaal te verplaatsen. Mochten er vanuit de overheid maatregelen komen die ook gevolgen kunnen hebben voor de themadagen in Utrecht en Steenwijk dan laten wij dat direct weten.

F.E.S. doet méér

  • Structurele bijeenkomsten en activiteiten
  • Samen sterker staan in de medische ontwikkeling
  • 6x per jaar het FES magazine in de bus
  • Contact met lotgenoten en belangenbehartiging