Online themadag

 

De vereniging Fibromyalgie en Samenleving F.E.S. organiseert een online dag over fibromyalgie en het thema behandelen.

 

Het coronavirus heeft ieders leven tot in een zekere mate op zijn kop gezet. Ook bij de F.E.S. hebben we onze activiteiten aangepast. In 2020 stonden drie regionale themadagen op de planning. Helaas zijn er tot dusver al twee van de drie niet doorgegaan. Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat in de nabije toekomst grotere evenementen georganiseerd gaan worden en kunnen we dus concluderen dat de geplande dag in Steenwijk op 3 oktober ook niet doorgaat in de 'normale' insteek.

We willen onze achterban evengoed blijven voorzien van informatie en tips en fibromyalgiepatiënten verder op weg helpen. Daarom is de themadag op 3 oktober in een nieuw - digitaal - jasje gestoken.  De presentaties zijn online te volgen via een livestream. Je kan de themadag dus gewoon bijwonen, thuis vanaf je bank!

Op de bijeenkomst spreekt een psycholoog en een revalidatiearts.

De themadag staat in het teken van behandelen. Er zijn geen medicijnen om fibromyalgie te genezen. De klachten kunnen verminderen door een behandelprogramma dat bij jou past. De sprekers geven vanuit meerdere invalshoeken tips en handvaten om dit te bewerkstelligen.

Op de themadag is dr. Frits Winter aanwezig met een lezing over het behandelen van vermoeidheid bij fibromyalgie. Hoe kun je herstelbelemmerende factoren aanpakken, zodat het je leven niet meer overheerst? Frits Winter is medisch psycholoog met als specialisatie vermoeidheid & pijn.

 

 

Revalidatiearts Muriël Feldmann - Bakema bespreekt pijnrevalidatie bij fibromyalgie. Wat werkt voor wie? Wat is interdisciplinair? Muriël Feldmann - Bakema is een revalidatiearts met kennis van chronische pijn. 

       

 

Online een presentatie bijwonen vergt veel energie. Daarom hebben we ervoor gekozen het programma zo kort mogelijk te houden maar waarbij wel alle belangrijke informatie aan bod komt. De livestream is te volgen van 10.00 tot 12.00 uur. Halverwege is er nog een kleine pauze.

 

Het bijwonen van de LiveStream is gratis. We vragen je wel om je aan te melden via het online inschrijfformulier.            Je krijgt dan van ons een paar dagen van tevoren een mail toegestuurd met alle informatie over het digitaal bijwonen van de presentaties.

 

                                                                          

 

NB. De themadag in Steenwijk gaat dus niet fysiek door voor bezoekers. Degene die zich hebben aangemeld voor deze dag krijgen hier nog bericht over.

 

F.E.S. doet méér

  • Structurele bijeenkomsten en activiteiten
  • Samen sterker staan in de medische ontwikkeling
  • 6x per jaar het FES magazine in de bus
  • Contact met lotgenoten en belangenbehartiging