Handige links

 

 

Soms zie je online door de bomen het bos niet meer. Er zijn veel instanties, stichtingen en platformen met informatie over (leven met) een chronische aandoening.  F.E.S.-jongeren heeft voor jou deze websites overzichtelijk op een rijtje gezet die je verder op weg kunnen helpen.

Jongeren organisaties:

 

 Youth R Well 

 

Stichting Youth-R-Well.com biedt een platform waar jongeren met reuma zich in kunnen herkennen en met elkaar in contact kunnen komen. Door informatie te geven, maar ook door activiteiten te organiseren –zowel online als offline – wil Youth-R-Well.com laten zien hoe je positief kunt blijven. 

 

 JongPIT 

De missie van JongPIT is om jongeren met een chronische aandoening volwaardig mee te laten doen in de maatschappij. Daarom is JongPIT er niet alleen voor de jongeren met een chronische aandoening, maar wil ze ook invloed uitoefenen en partner zijn bij professionals, bij de overheid, in de politiek en bij maatschappelijke organisaties.

 

 Ervaringscentrum Jong en Perspectief 

ECJP is voor én door jongeren met een chronische aandoening. Dit houdt in dat ook de jongeren die bij ECJP werken een fysieke of psychische aandoening hebben. Op deze manier kunnen we informatie delen die er echt toe doet en begrijpen we waar de moeilijkheden liggen; ook wij zijn tegen verschillende muren gelopen, hebben dingen gemist en hebben met de handen in ons haar gezeten.

 

Studeren & werk:

 

 ECIO 

 
ECIO focust met haar activiteiten op studenten die belemmeringen ondervinden vanwege een functiebeperking. ECIO adviseert en ondersteunt universiteiten, hogescholen en het mbo. Ze richten zich op diverse onderwijsprofessionals die zich inzetten voor inclusief onderwijs en studentenwelzijn. 

 

 Emma at work


Verstop je talent niet! Emma at Work ondersteunt jongeren (15-30 jaar) met een fysieke beperking of chronische ziekte naar een zelfstandige toekomst. Bij Emma at Work zorg je dat je goed voorbereid bent op die (eerste) baan: je werkt door coaching en trainingen aan je persoonlijke ontwikkeling, oefent met solliciteren en je wordt voorgesteld aan een groot netwerk van bedrijven.
Hoe?
Denk bijvoorbeeld aan meeloopdagen, een mentor programma, 1 op 1 (netwerk)gesprekken en vacatures. Daarnaast ontmoet je andere jongeren tijdens trainingsdagen en andere (online) bijeenkomsten.
Meer weten?
Bezoek onze website www.emma-at-work.nl/jongeren. Wij zijn ook te volgen op Facebook, Instagram of LinkdIn.

 

 Studeren & werk op maat

Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM) heeft als doel Young Professionals met een arbeidsbeperking op weg te helpen naar een succesvolle toekomst, zowel bij je loopbaan als de inrichting van je professionele leven. Wij geloven in coaching vanuit een brede context, op het gebied van werken én wonen.

 Onbelemmerd studeren

Studeer je met een functiebeperking of met een extra ondersteuningsvraag in het mbo of hoger onderwijs? Op onbelemmerdstuderen.nl vind je informatie over (financiële) regelingen, voorzieningen en begeleiding die bijdragen aan jouw studiesucces. Naast de contactpersonen van onderwijsinstellingen vind je hier ook een test die jou inzicht geeft waar jij aanspraak op kan maken.

 Wajong talenten

Heb jij een Wajong-uitkering, of indicatie banenafspraak en ben je op zoek naar een leuke baan? Dan ben je bij Wajong Talenten aan het juiste adres! We hebben leuke vacatures voor je, maar Wajong Talenten doet meer! Zo bieden we bijvoorbeeld ook jobcoaching op de werkplek.

 Werk en chronsich ziek

Deze website is een initiatief van Centrum Werk Gezondheid met als doel om: Overzicht te bieden van wat zoal beschikbaar is rond werken met een chronische aandoening, zonder compleet te willen en kunnen zijn. Voor werknemers, ZZP’ers, werkgevers, zorgverleners en andere geïnteresseerden.

 
 
 

Blogs & vlogs over fibromyalgie of chronische pijn:

 

 Fibromyalgie blog 

Blogster Nathalie heeft een website waar je naast informatieve artikelen over fibromyalgie, vooral blogs kunt lezen over hoe je op een positieve manier door het leven kunt gaan mét pijn, vermoeidheid en andere klachten die bij fibromyalgie om de hoek komen.

 

 Pain 2 power

Inge is coach en leert jonge mensen die leven met een chronische ziekte of andere fysieke klachten hoe je met beperkingen gelukkiger kunt zijn. Op de site staan verschillende (live en online) trainingen, workshops en vlogs. 

 

Informatie over reuma/ fibromyalgie/ chronisch ziek zijn:

 

 ReumaNederland

Mensen met reuma, artsen, onderzoekers; politiek, zorg en bedrijfsleven – ReumaNederland brengt hen in beweging met één doel: een betere kwaliteit van leven met reuma. ReumaNederland verbindt mensen, financiert, geeft richting en vraagt aandacht.

 
 

Stuur ons gerust een berichtje, mail of bel. We vinden het leuk om contact met je te hebben. Heb je een vraag of juist fijn als je even je verhaal kwijt kan, het kan allemaal!

      jongeren@fesinfo.nl

      facebook.com/fesjongeren

 facebook.com/besloten groep FES jongeren

       instagram.com/fesjongeren/

 
 

Kijk op de online agenda wanneer F.E.S. jongeren iets organiseert:

2024 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
 

Stuur ons gerust een berichtje, mail of bel. We vinden het leuk om contact met je te hebben. Heb je een vraag of juist fijn als je even je verhaal kwijt kan, het kan allemaal!

      jongeren@fesinfo.nl

      facebook.com/fesjongeren

 facebook.com/besloten groep FES jongeren

       instagram.com/fesjongeren/

 
 

Kijk op de online agenda wanneer F.E.S. jongeren iets organiseert:

2024 Activiteit
  Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
 
 

nieuwsbrief

Ontvang tips, acties en nieuws over fibromyalgie en de F.E.S.

Formulier niet toegankelijk
 

Privacybeleid | 2024  DE NATIONALE VERENIGING VOOR FIBROMYALGIE-PATIËNTEN  -  F.E.S.