Paspoort Passend Werk

Je hebt fibromyalgie en je wilt werken, maar wat kun je wel en wat kun je niet? Een groep onderzoekers onder leiding van Professor Rinie Geenen deed hier onderzoek naar en kwam met een oplossing: het Paspoort Passend Werk. 

               

Werk geeft ons de mogelijkheid om mensen te ontmoeten, plezier te hebben en een nuttige bijdrage aan de maatschappij te leveren. Werk kan echter ook een last worden wanneer er geen rekening wordt gehouden met de belemmeringen door fibromyalgie. Het is dus van groot belang dat het werk 'passend' is. Dat wil zeggen, afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van de persoon. Door het werk passend te maken, kan het werk goed en met plezier worden uitgevoerd.

Dit paspoort 'dwingt' je tot het maken van een keuze. Die keuze maak je soms ook tussen dingen die voor jou allebi belangrijk zijn. Iedere keuze krijgt een bepaalde score. Deze scores worden dan bij elkaar opgeteld in een tabelletje en dan kun je zien wat voor jou de allerbelangrijkste zaken zijn in passend werk.

Download het pdf formaatvan het Paspoort Passend Werk. Je kan het paspoort ook bestellen via het online bestelformulier.Je krijgt deze dan thuisgestuurd.  

F.E.S. doet méér

  • Structurele bijeenkomsten en activiteiten
  • Samen sterker staan in de medische ontwikkeling
  • 6x per jaar het FES magazine in de bus
  • Contact met lotgenoten en belangenbehartiging