Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
 
 

Themadag 

 

 

Themadag 

 

Themadag Fibromyalgie en Geldzaken
 

Zaterdag 2 oktober 2021 organiseert F.E.S. samen met de ME/CVS-stichting en Whiplashstichting Nederland een online themadag. Deze dag staat in het teken van:

 

     Geldzaken - geen cent te missen

 

Veel mensen met chronische klachten moeten extra kosten maken voor speciale zorg zoals fysiotherapie, voor hulp in huis en ook bijvoorbeeld voor hulpmiddelen om het huishouden te vergemakkelijken. Behalve dat je veel kosten maakt, zijn er ook mogelijkheden voor vergoedingen. Zo kun je sommige zorgkosten fiscaal aftrekken en zijn er regelingen voor inkomensondersteuning bijvoorbeeld door de gemeente. Je moet ze alleen weten te vinden.

 

 In deze ochtend van 10.00 tot 12.00 uur praten we iedereen graag bij over de belangrijkste zaken die je moet weten over geldzaken als je chronisch ziek bent. De sprekers geven tips en adviezen.

 Begin augustus wordt via de website, nieuwsbrief en onze social media bekend gemaakt wie de sprekers zijn.

 De themadag is online te volgen, het is dus geen fysieke bijeenkomst. Je kunt via chat vragen stellen aan de sprekers. Terugkijken is mogelijk, maar alleen als je je vooraf hebt aangemeld. De link wordt niet openbaar gemaakt. Je mist dan natuurlijk ook de kans om vragen te stellen via chat.

 

 

 

De sprekers

marieke-henselmans
 
Marieke Henselmans - Besparingsdeskundige

Marieke Henselmans publiceert al jaren over geldzaken en krijgt steeds een positieve pers. Ze wordt vaak geprezen om haar opgewekte (schrijf)stijl, verdieping in de onderwerpen, haar humor en het feit dat ze nooit aan het moraliseren slaat.

Ze schrijft o.a. voor het Financieel dagblad, AD, Volkskrant en twittert regelmatig op @Mariekebespaart.
Twee seizoenen presenteerde zij samen met Peter van der Vorst het veelbekeken tv-programma Geen cent te makken. In 2020 schreef zij een boek en kalender waarmee je financieel heelhuids door de coronacrisis kunt komen

 
marijke-hempenius
Marijke Hempenius - Programmamanager bij Ieder(in)

Marijke Hempenius is programmamanager voor o.a. Wonen en Leven bij Ieder(in) en jarenlang beleidsmedewerker Inkomen geweest.

Ze is goed op de hoogte van de regelingen en geeft een presentatie over zaken waar je als chronisch zieke aanspraak op kan maken. 

 
 
helen-ijsselmuiden
 
Helen IJsselmuiden - Docente Qigong

Helen IJsselmuiden verzorgt de beweegactiviteit in de pauze. Ze laat je kennismaken met Qigong.

Qigong is een Chinese bewegingskunst die energie geeft en die pijn en stress vermindert. Je kunt staand of zittend meedoen, net zoals het voor jou goed voelt. Van teen tot top kom je in beweging. Je ontspant en je geest komt tot rust; klaar voor het volgende deel van de ochtend.

De docente is Helen IJsselmuiden. Zij geeft sinds 1997 zowel aan mensen met als zonder een lichamelijke beperking qigong en tai chi online en op locatie in Zeist en Utrecht. Neem maar een kijkje op haar site www.vol-ledig.nl

 
 

Ben jij erbij? Meld je dan vast aan!

 
 

 De online themadag is voor leden gratis te volgen.              Ben je geen lid van de vereniging? Dan betaal je €5.  Je kan natuurlijk ook lid worden en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap.

 
 

nieuwsbrief

Ontvang tips, acties en nieuws over fibromyalgie en de F.E.S.

 

Privacybeleid | 2021  DE NATIONALE VERENIGING VOOR FIBROMYALGIE-PATIËNTEN  -  F.E.S.